RAV Zeeland

Zeeland heeft de naam een rustige, toeristische provincie te zijn, maar blijkt exact hetzelfde risicoprofiel te hebben als Rotterdam-Rijnmond. Dit komt door de industrie, ondergrondse pijpleidingen, zeevaart en het toerisme. Door de aanwezigheid van natuur en recreatiemogelijkheden op en rond het water, verdriedubbelt het aantal mensen in Zeeland zich gedurende de zomermaanden.
De ambulancezorg is afgestemd op het toerisme en de industrie. Er wordt namelijk jaarlijks getraind in het omgaan met grootschalige incidenten en chemische, biologische, radiologische en nucleaire stoffen (CBRN). Geen dag op de ambulance is hetzelfde!

Witte Kruis verzorgt als vergunninghouder de ambulancezorg binnen de veiligheidsregio Zeeland. Stichting ZorgSaam verleent ambulancezorg in Zeeuws Vlaanderen als onderaannemer van Witte Kruis. Het werkgebied omvat de Zeeuwse (schier)eilanden Schouwen-Duiveland, Tholen, Noord-Beveland, ZuidBeveland, Walcheren en het verzorgingsgebied Zeeuws-Vlaanderen. 
45-Regio_Zeeland_Locaties_met-namen_3-Groter-(1).png
Witte-Kruis-zeeland-strand.jpg
In Zeeland is de meldkamer ambulancezorg (MKA) een onderdeel van Witte Kruis. De MKA is verantwoordelijk voor het proces van intake, indicatiestelling, zorgtoewijzing, coördinatie en zorginstructie, 7 dagen in de week, 24 uur per dag. Hierdoor is zij de toegangspoort voor de (ambulance)zorg.

Bekijk ook de video voor een goede impressie van het werkgebied van RAV Zeeland en de werkzaamheden.
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten