RAV Noord-Holland Noord

In RAV Noord-Holland Noord wordt ambulancezorg verleend door de meldkamer (MKA) en de ambulancediensten Ambulancezorg van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en Witte Kruis.


Het verzorgingsgebied van de RAV Noord-Holland Noord is gelijk aan het gebied van de veiligheidsregio en
loopt van het eiland Texel tot en met de lijn Castricum-Enkhuizen. Het is langgerekt, omringd door de
Noordzee en het IJsselmeer en doorsneden door het Marsdiep. Het gebied is zo’n 1.421 km2 groot en er wonen ca. 645.700 mensen. Het werkgebied van de RAV omvat alle 17 gemeenten in de regio’s Kop van Noord-Holland, Noord-Kennemerland en West-Friesland. De grenzen vallen samen met de GHOR- en brandweergrenzen.

In de regio zijn 10 standplaatsen. De posten in Schagen, Mossel, Alkmaar-Noord en Alkmaar-Zuid worden bemand door Witte Kruis. Vanuit de ambulancepost aan de Hertog Aalbrechtweg 8 in Alkmaar starten en eindigen de Witte Kruis ambulance-medewerkers hun dienst. In het pand bevindt zich onder andere de garage waar alle ambulances opgesteld staan. Hier worden de ambulances ook schoongemaakt en wordt gezorgd voor het onderhoud aan de voertuigen.



 


51-Regio_Noord-Holland-noord_met-namen_3-Groter-(4).png
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten