RAV Noord en Oost Gelderland

In RAV Noord- en Oost-Gelderland worden de ambulancehulpverlening en de werkzaamheden op de Meldkamer Ambulancezorg uitgevoerd door Witte Kruis. Op de Meldkamer Ambulancezorg, welke onderdeel is van de Meldkamer Oost Nederland (MON), wordt samengewerkt met RAV IJsselland. Het meest kenmerkend van de regio is de uitgestrektheid: van het Veluwemeer tot de Duitse grens zie je enkele grote steden met een uitgestrekt landelijk (bos) gebied.

Het verzorgingsgebied van RAV Noord- en Oost-Gelderland (NOG) is gelijk aan het gebied van de veiligheidsregio en strekt zich uit van Harderwijk tot Winterswijk grenzend aan andere RAV’s en Duitsland. De Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland (VNOG) omvat 22 gemeenten: Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo, Putten, Heerde, Epe, Apeldoorn, Voorst, Lochem, Zutphen, Brummen, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Aalten en Winterswijk. Het gebied is langgerekt met een oppervlakte van ongeveer 3.000 km2 en er wonen ca. 815.000 mensen.
Ambulancezorg-NOG-Witte-Kruis.jpg


57-Regio_Noord-oost-gelderland_met-namen_4-Groot-(3).png


Verspreid door de regio bevinden zich tien aangewezen standplaatsen (volgens het RIVM Referentiekader spreiding en beschikbaarheid ambulancezorg) en wordt gebruik gemaakt van vier uitrukposten. Het hoofdkantoor is gevestigd in Elburg aan de Oostelijke Rondweg 1. De meldkamer ambulancezorg (MKA) is gevestigd binnen de Meldkamer Oost Nederland (MON) te Apeldoorn. De verantwoordelijkheid voor de MKA wordt gezamenlijk met RAV IJsselland gedeeld.

De landelijke meldkamer blijft dichtbij

Het aantal meldkamers in Nederland wordt komende jaren teruggebracht. Voor RAV NOG betekent dat de Meldkamer Oost-Nederland (MON) zal worden uitgebreid en een groter gebied gaat bedienen. Het gevolg is dat de meldkamer ambulancezorg fysiek nog meer op afstand komt te staan van de operationele rijdienst. Komende jaren gaan we de samenwerking tussen meldkamer en rijdienst versterken om een gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel voor de patiënt te blijven behouden
Meldkamer-ambulancezorg-witte-kruis.jpg
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten