RAV Haaglanden

De regio Haaglanden kenmerkt zich door een afwisselende mix van stedelijk en landelijk gebied. Er bevinden zich tal van bezienswaardigheden en jaarlijks terugkerende evenementen. Met ruim 1 miljoen inwoners is Haaglanden één van de meest dichtbevolkte en multiculturele gebieden van Nederland. Een interessant werkgebied, waar geen dag op de ambulance hetzelfde is.
60-Regio_Haaglanden_met-namen_3-Groter.png
De regio Haaglanden bestaat uit negen gemeenten: Den Haag, Wassenaar, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp, Zoetermeer, Delft, Midden-Delfland en Westland. 

Binnen RAV Haaglanden werkt Witte Kruis nauw samen met de GGD Haaglanden en Ambulancezorg Zoetermeer. Gezamenlijk met de Meldkamer Ambulancezorg wordt vanuit acht ambulanceposten de ambulancevoorziening binnen Haaglanden verzorgt. Dit doen ze met 10 zorgambulances, 35 ALS ambulances en 5 Rapid voertuigen (auto's en motoren). Witte Kruis verzorgt ambulancezorg vanuit de posten in Den Haag, Naaldwijk en Wassenaar.
Vanuit de ambulancepost aan de Mangaanstraat 86 in Den Haag starten en eindigen de Witte Kruis ambulance-medewerkers hun dienst. In het pand bevindt zich onder andere de garage waar alle ambulances opgesteld staan. Hier worden de ambulances ook schoongemaakt en wordt gezorgd voor het onderhoud aan de voertuigen. Op rustige momenten kan de bemanning ontspannen in de gezellige wachtruimte of kunnen zij gebruik maken van de sportschool in het pand.

 

 
Sportruimte-Den-Haag-Witte-Kruis-3.jpg
​Naast patientenzorg levert RAV Haaglanden ook een bijdrage aan de jaarlijkse evenementen, zoals ADO wedstrijden, Prinsjesdag en diverse festivals. Het is ook het gebied waar de regering zitting heeft en de internationale stad van Vrede en Recht.
 

Bekijk ook de video voor een goede impressie van het werkgebied van RAV Haaglanden en de Witte Kruis post aan de Mangaanstraat.
Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten