Maak kennis met Witte Kruis
Wie zijn wij?

Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om de kansen op een betere gezondheid, veiligheid en kwaliteit van leven te vergroten. Door de best mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Op de plek waar het nodig is. Op de momenten waarop het telt. Wij zijn ‘driven by care’.

Bij ons werken professionals met passie, die zich inzetten voor ambulancezorg,evenementenzorg, huisartsenvervoer, opleidingen (ACM) en hulpverlening bij evenementen en festivals. Daarnaast focust Witte Kruis continu op innovatie vanuit onze gedrevenheid om de beste mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. 

Witte Kruis is de grootste zelfstandige ambulanceorganisatie van Nederland. Dynamisch, vernieuwend en landelijk actief! De organisatie verleent ambulancezorg in vijf regionale ambulancevoorzieningen (RAV’s) in Nederland. Dit zijn:


De totale organisatie bestaat uit circa 830 medewerkers en 174 voertuigen. In de zes regio's waarbinnen Witte Kruis actief is, wonen ruim 4 miljoen mensen. Vanuit 34 ambulanceposten kunnen dag en nacht ruim 90 ambulances en Rapid Responders uitrijden om patiënten te vervoeren in die regio's. Vanuit 13 huisartsenposten (HAP) verspreid over de gebieden Zeeland, Haaglanden en Friesland kunnen 19 voertuigen uitrijden om huisartsen te vervoeren.

Wij bieden hoogwaardige zorg aan al onze patiënten. Dat doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in ziekenhuizen, huisartspraktijken, meldkamers, GGZ-instellingen, verloskundige praktijken en GGD's. Wij werken intensief samen om kwaliteit te waarborgen in de zorgverlening aan onze patiënten. De veiligheid en het belang van de patiënt staan hierbij centraal.

Missie

Witte Kruis is tot het uiterste gedreven om mensen met een urgente zorgvraag te helpen. Dit doen we door de best mogelijke spoedzorg* en veiligheid, zo dicht mogelijk bij de patiënt, te leveren of ervoor te zorgen dat het geleverd kan worden.

*Onder spoedzorg wordt zowel acute zorg, als zorg met een beperkt tijdslimiet (binnen enkele uren), verstaan.

Visie

Witte Kruis wil dé toonaangevende organisatie voor spoedzorg zijn. Dit uit zich in de zorgverlening richting patiënt, samenwerking met ketenpartners, doelmatigheid en werkgeverschap. Hierdoor is Witte Kruis de preferente uitvoerder of samenwerkingspartner en in staat om verdere schaalvergroting te realiseren. 

Dochterondernemingen

Witte Kruis is actief in de gehele zorgketen. Naast ambulancezorg verzorgen wij ook hulpverlening op evenementen en festivals (zie onder, evenementenzorg) huisartsenvervoer in Zeeland, Haaglanden en Friesland, bieden met ACM Opleidingen innovatieve opleidingen aan en met Stan unieke burgerhulpverlening. 

Witte Kruis Evenementenzorg
Witte kruis Evenementenzorg voorziet bezoekers en medewerkers van evenementen van adequate Eerste Hulp en medische zorg. Als leider in kwaliteit van zorg stemmen wij onze dienstverlening altijd af op de specifieke omstandigheden en risico’s van een evenement. Van dancefeest tot sportwedstrijd en van arena tot woonwijk. Met ons personeel en materiaal zijn wij overal op voorbereid.

Witte Kruis Evenementenzorg voorziet bezoekers en medewerkers van evenementen van adequate Eerste Hulp en medische zorg. Als leider in kwaliteit van zorg stemmen wij onze dienstverlening altijd af op de specifieke omstandigheden en risico’s van een evenement. Van dancefeest tot sportwedstrijd, en van arena tot woonwijk. Met ons personeel en materiaal zijn wij overal op voorbereid. De hulpverlening op evenementen en festivals wordt van A-tot-Z door ons verzorgd. 

Witte Kruis Evenementenzorg

Ringveste 7a
3992 DD Houten
evenementenzorg@wittekruis.nl

Meer informatie over onze medische hulpverlening op evenementen en festivals? Zie: https://www.evenementenzorg.nl 


 

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten