Huisartsenpost (HAP) en huisartsenvervoer

Witte Kruis is in toenemende mate actief op het gebied van huisartsenvervoer. Elk jaar komen er nieuwe huisartsenposten bij waarvoor Witte Kruis ritten uitvoert met eigen huisartsenchauffeurs.

Dit past in de lijn van de geïntensiveerde samenwerking tussen Ambulancezorg Nederland en de Vereniging Huisartsenposten Nederland. Zij hebben de Handreiking "Samenwerking HAP + RAV" samengesteld, waarbij HAP staat voor Huisartsenposten en RAV voor Regionale Ambulancevoorziening.

Goede organisatie huisartsenvervoer

Witte Kruis heeft het huisartsenvervoer goed georganiseerd op basis van korte communicatielijnen. Een meewerkend voorman plant de activteiten van de huisartsenchauffeurs via digitale roosters, zodat iedereen continu op de hoogte is van wie, wat, hoe en wanneer.

Overleg tussen huisartsenchauffeurs en HAP-medewerkers

Omdat Witte Kruis als lerende organisatie open staat voor feedback en streeft naar voortdurende verbetering is er regelmatig overleg tussen het team van huisartsenchauffeurs en de HAP-medewerkers. Structureel worden teambuildingbijeenkomsten georganiseerd om met elkaar het huisartsenvervoer te evalueren.

Waarom kiest een huisartsenpost voor huisartsenvervoer van Witte Kruis?

  • Elke  huisartsenpost kan een vervoerscontract afsluiten met Witte Kruis tegen scherpe tarieven voor een uitstekende kwaliteit van dienstverlening;

  • Heldere procedures, reglementen en protocollen, afgestemd op de wensen van de huisartsenpost;

  • Samenwerking tussen Meldkamer Ambulancezorg (MKA) en huisartsenpost binnen de betreffende regio;

  • Gezamenlijk inkoopvoordeel op medisch materiaal, AED en zuurstof;

  • Gezamenlijke trainingen door ACM Opleidingen (dochteronderneming van Witte Kruis).

Om deze website goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Bekijk ons cookies beleid. Door gebruik te blijven maken van deze website geeft u hiervoor akkoord. Sluiten