Missie en visie

Driven by care

Bij ons werken professionals met passie, die zich inzetten voor ambulancezorg, huisartsenvervoer en hulpverlening bij evenementen. Daarnaast focust Witte Kruis continu op innovatie vanuit onze gedrevenheid om de beste mogelijke zorg zo dicht mogelijk bij de patiënt te brengen. Op de plek waar het nodig is, op het moment waarop het telt.

De cliënten van Witte Kruis

Witte Kruis biedt hoogwaardige zorg voor al onze patiënten. Dat doen wij niet alleen, maar in samenwerking met onze partners in ziekenhuizen, huisartspraktijken, meldkamers, GGZ-instellingen, verloskundige praktijken en GGD's. Wij werken intensief samen om kwaliteit te waarborgen in de zorgverlening aan onze patiënten. De veiligheid en het belang van de patiënt staan hierbij centraal.

Hoe werkt Witte Kruis?

Vanuit het belang en de veiligheid van onze patiënten zoeken wij voortdurend naar nieuwe wegen om onze doelen te bereiken. Ons uitgangspunt is om de zorg die nodig is zo dicht mogelijk bij onze patiënten te brengen. Om onze zorg, die zowel acuut als gepland kan zijn, te verbeteren, ontwikkelt Witte Kruis steeds nieuwe processen, producten en technologieën.

Een voorbeeld:
Administratie kost veel tijd. Tijd die wij liever aan patiënten besteden. Daarom heeft Witte Kruis als eerste het digitale ritformulier ontwikkeld (DRF). Al tijdens de rit in de ambulance worden gegevens over de patiënt digitaal vastgelegd en gedeeld. Hierdoor worden SEH-medewerkers voorbereid en staan zij met de juiste hulpmiddelen klaar zodra de ambulance arriveert.

De ambitie van Witte Kruis

Het is onze ambitie om de meest betrouwbare en complete ambulancezorgverlener van Nederland te zijn. Vandaar dat wij veel werk maken van scholing van onze medewerkers, over een modern wagenpark beschikken en veel aandacht hebben voor nieuwe technieken en ontwikkelingen. Met als doel: meer vooruitstrevende zorg en producten aan onze patiënten leveren, op de plek waar het nodig is, met behulp van een zo efficiënt mogelijke inzet van onze mensen en materieel.